Activitats prèvies :
_Xerrada
del taller de cuina dels entrepans que farem. Intentarem que els infants
expressin sobre el tema dels entrepans; el què saben, si han fet alguna
vegada, si a casa tenen costum...
_Mostrarem
imatges en la PDI; dels entrepans ja fets, d’altres infants elaborant
entrepans, de botigues on venen els aliments adients per l’elaboració dels
entrepans (forn, xarcuteria, fruiteria - verduleria...).
Juntament
durant les seqüències d’aquestes imatges, es tindrà una xerrada amb els
infants sobre els beneficis d’una alimentació sana i dels aliments que no ho son, de la
importància i diferència d’esmorzar o berenar entrepans o brioixeria
industrial .
També
es podrà avaluar dels coneixements obtinguts en les activitats de la piràmide
alimentària.
_Xerrada
de la importància de la higiene prèvia a l’hora de la manipulació d’aliments.
_El
model de l’entrepà serà “Cara dolenta”
Introducció:
-Rutina
d’higiene. Tots els infants i educadores es rentaran les mans abans de
començar l’activitat.
-Organització
de l’aula. Tots els infants ajudaran a les educadores en la preparació de
l’aula per elaborar l’activitat.
Desenvolupament:
·
L’activitat consistirà en realitzar
entrepans sans, equilibrats i originals, per despertar el màxim possible la motivació
i curiositat als infants.
·
L’ experiència dels infants amb
aquesta activitat ha de ser fàcil i estimulant.
·
Tota la preparació de l’activitat,
espai i recursos, es farà conjunta educadora amb els infants.
·
El grup de 20 infants es dividirà en subgrups
de cinc infants per cada taula.
· Les educadores s’encarregaran de la
distribució de les tasques.
·
És important fer-los partícips de la
preparació dels aliments per la realització dels entrepans, els hi ajudarà a
entendre la importància que es dona en l’alimentació.
·
Rutina d’higiene_ Aniran a rentar-se
les mans per torns segons la taula de color; primer els de la taula vermella,
groga, verda i blava.
Rentaran els tomàquets i els
assecaran amb un tovalló de paper i els posaran en 4 plats, on les educadores
s’encarregaran de tallar-los per la meitat.
·
Pararan taula amb tots els
ingredients per l’elaboració dels entrepans. Cada ingredient estarà en plats
diferents : embotit, tomàquet, olives, llonganissa.
·
Plats, tovallons, biberons d’oli, escuradents.
· El pa també el posaran en els plats,
cada taula un plat amb cinc panets, que estaran prèviament tallats per la
meitat per les educadores.
·
Una vegada tot preparat a taula,
l’educadora nombrarà tots els ingredients i els donarà a conèixer als
infants, tindrà una xerrada per saber si els coneixen?, si l’han tastat
alguna vegada?, si els han vist a casa seva?.
·
Cada infant tindrà un panet per
preparar l’entrepà.
·
Primer sucarem el pa amb el tomàquet,
després posarem l’oli (amb ajuda d’un biberó d’oli, que és més fàcil per la
manipulació pels infants).
·
Seguidament col•locarem l’embotit
deixant un tros fora simulant la llengua. A sobre de l’embotit es col•locarà
dos trossos de formatge (tallat en rectangles ), com si fossin les dents
(també que sobresurtin una mica. El taparem amb l’altre part del panet sucat
amb tomàquet i oli i es decorarà la cara; els ulls amb dos trossos de
llonganissa i a sobre d’aquests, dos rodanxes d’olives enganxats amb
escuradents.
|
Cara Contenta |
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario