TALLERS FAMILIARS

TALLERS PER ALS PARES

Una  de les nostres propostes d’intervenció en el projecte “ Vida saludable” es dinamitzar  la participació de les famílies en el centre, oferint alternatives realitzant xerrades informatives, sopars en concordança amb els àpats del migdia, tallers conjunts amb els seus fills…etc.
Dintre de les activitats trimestrals tenim Xerrades amb els pares amb el recolzament d’un nutricionista per parlar de la importància l’alimentació sana i alternatives a la brioixeria industrial y sortides fora del context escolar (un granja, port pesquer...). Per les sortides es demanar la col•laboració als pares perquè els que puguin ens acompanyin i sigui una activitat on s’impliquen escola, família e infants.
Tot i que tenim moltes activitats per implicar els pares en aquest projecte, sabem que a vegades les obligacions laborals o personals, no permeten als familiars col·laborar activament amb l’escola, per això al nostre blog anirem penjant activitats relacionades amb l’alimentació saludable per anar incorporant o reforçant els coneixement adquirits sobre l’alimentació.


Les Llars d'infants estan molt concienciades amb l'Alimentació saludable, i es normal que trobem cursos amb aquesta temàtica.

1.    Una alimentació completa i equilibrada manté la salut i prevé malalties. S’aconsegueix amb una dieta variada que inclogui tots els grups d’aliments. Si els nens comencen des del principi a menjar de tot, s’acostumen per sempre.





2.   La dieta mediterrània és molt sana. Consisteix en menjar molts vegetals (fruites, verdures, hortalisses, llegums), cereals (pa, pasta, arròs) i més aus i peix que carn vermella. Cuinar amb oli d’oliva i poca sal, millor iodada.



3. És bo repartir el que es menja a 5 àpats. Esmorzar, dinar i un sopar lleuger. A més a mig matí i berenar, és millor una fruita fresca o un entrepà que un suc envasat o brioixeria industrial. No cal “picar” res més.






4. Els nens aprenen a menjar imitant als grans. Millor menjar a poc a poc, mastegant bé, asseguts a la taula, gaudint en família. Sense tele, perquè el nen mal menjador es distreu i no menja; i el que menja molt, ho fa sense adonar-se de la quantitat que pren.


5. Sempre un bon esmorzar abans d’anar a classe: lacti, cereals (pa) i fruita (una peça sencera o suc natural o ‘tomàquet!). Millora el rendiment físic i intel·lectual i evita l’obesitat.


6. Tots els dies fruites, verdures i hortalisses. Es recomanen 5 racions al dia. Dos o tres han de ser fruites senceres i a mossegades. És millor postres que un lacti. No més d’un got de suc natural, acabat de fer, al dia.


7. L’aigua és l’única beguda necessària i més sana que qualsevol refresc, suc o batut.

8. Eviteu el menjar precuinat (amb més greixos i sal) i els aliments amb greixos saturats, trans o hidrogenades i olis de coco i palma (llegiu les etiquetes). Si pren dolços i aperitius salats que sigui amb moderació. Cuini més vegades a la planxa, al forn, per cocció o al vapor i menys fregits, empanats i arrebossats.




9. Deixeu que el seu fill decideixi quant vol menjar. Tingueu confiança: millor oferir, no obligar. Els nens mengen la quantitat que necessita el seu cos, no la que nosaltres volem. El menjar no és un càstig; ni tampoc hauria de ser un premi.




10. Aconseguir una hora d’exercici cada dia: córrer al pati, passejar, pujar les escales, treure el gos o anar caminant o en bici al col·legi. A més, 5 vegades a la setmana com a mínim, una mica més d’esport; més divertit en companyia.







El resum ho teniu en aquest video:





UNA ALTRA PROPOSTA SON ELS TALLERS ON-LINE:






Us presentem uns tallers on-line per compartir amb els infants on us ho pasareu super be ¡¡








  


A Les biblioteques podem trobar també cursos d'alimentació saludable.



Xerrada sobre l'etiquetatge dels aliments i nou Espai Thao.


BIBLIOTECA ELISENDA DE MONTCADA.

La darrera xerrada del cicle Alimentació i Salut de la biblioteca Elisenda tindrà lloc el proper dilluns 1 de desembre i porta per títol "Què estem menjant? Consells per llegir bé les etiquetes dels aliments". La realitzarà la nutricionista Graciela Porta Ferraz, de Sticsa, i tractarà sobre un tema que ens afecta a tots com consumidors i que és molt més controvertit del que pot semblar en un principi.


A la xerrada taller s’explicarà quina és la informació obligatòria que han d’incloure els productes i també es parlarà dels ingredients i de les seves propietats. En relació a la nomenclatura dels productes, es detallaran les possibles al·legacions nutricionals i quines són le estratègies de màrqueting de la indústria alimentaria. L’objectiu és donar pautes per saber quins criteris hem de tenir en compte o quin són els detalls en els quals ens hem de fixar millor per triar i moltes coses més.


Us convidem a participar en aquest xerrada taller. Podeu portar les etiquetes de productes alimentaris de les quals voldríeu tenir una informació més clara. Serà una xerrada-taller molt


interessant i pràctica! Us hi esperem!


ESPAI THAO


A més, recordeu que a la sala infantil de la biblioteca hem inaugurat l’espai Thao, on destacarem llibres, contes i altres materials que ajudin a promoure els hàbits saludables entre els infants. La iniciativa forma part del programa Thao, adreçat a prevenir l’obesitat infantil. A més, en aquest espai, tenim els quatre “thaoins-capgrossos”, que recomanen als nens menjar sa, jugar, fer exercici físic i estudiar. Els podeu venir a veure amb els vostres fills a la sala infantil.

Una Altra proposta en una Biblioteca ¡¡



Aquest és un taller destinat a pares, mares i educadors que tenen cura d’ infants petits.

Quins hàbits alimentaris saludables s’han d’establir? Com fer atractiva i divertida l’alimentació infantil? Quin comportament alimentari presenta l’infant? Aquesta xerrada ens ofereix consells pràctics que resolen aquestes preguntes.

L’alimentació és la base necessària per a un bon desenvolupament físic, psicològic i social. L’alimentació és també un procés d’aprenentatge important on els hàbits que s’aprenen durant els primers anys de vida influiran en el comportament alimentari posterior.

La influència de la persona adulta en l’alimentació infantil és decisiva, per tant, la dieta constitueix una responsabilitat important en la criança dels nostres infants. La nutrició dels nostres fills i filles ha de ser sana i equilibrada. La dieta ha de ser també creativa i dinàmica, ja que s’ha d’adaptar a les necessitats i al ritme de creixement dels nens i nenes.

El taller es farà el dimecres 28 de setembre, a les 17 h. a la Sala Polivlent.






No hay comentarios:

Publicar un comentario