Flam d’espinacs
Ingredients
- 1 kg. d'espinacas
- 4 ous
- 1 got de llet o 250cl. de nata líquida
- 50 grams de formatge ratllat
- 3 cullerades grans de passes de Corint
- 2 cullerades de pinyons
- nou moscada
Preparació
Posem
els espinacs a bullir durant uns 10 minuts i els traiem bé tota l'aigua. També
es poden fer al microones, a potència màxima durant 12 minuts.
Després afegim els espinacs, el formatge, les
passes i els pinyons i la nou moscada i ho remenem bé.
Quan
estigui tot ben remenat untem un motllo que pugui anar al microones amb mantega
o amb una mica d'oli perquè no s'enganxi i afegim la verdura. Quan ja estigui
el flam fet, el desemmotllem i presentem el plat amb diferents opcions per a
què sigui més atractiu per la vista. Nosaltres hem utilitzat un motllo de
silicona en forma d'ós. i també en forma rodona. També podem fer servir un únic
recipient rodó, en forma de rectangle, o de la forma que tinguem a casa. Podem
fer un únic flam o fer flams individuals.
La
primera presentació que us proposem és envoltar el flam amb enciam i passes de
Corint.
Cigrons amb bacó
Ingresdients per a 2 persones:
- 1/2 kg de cogrons cuits
- 100 g de bacó
- Un raig d'oli Do Siurana
- Oli d'alfàbrega
Preparació:
- Saltejar el bacó, tallat petit, en una cassola amb un raig d'oli.
- Afegir-hi els cigrons cuits i donar-hi dos tombs.
- A l'hora d'emplatar-los, tirar-hi per sobre un raig d'oli d'alfàbrega (fulles fresques d'alfàbrega fresca trinxada amb oli)..
MONGETA TENDRE AMB XERRIS
Ingredients
- 500 gr de mongeta tendra
- 10 tomàquets cherry
- 1 ceba
- Menta
- Oli, sal i herbes aromàtiques
Preparació
Recepta lliure de greixos, sana,
acolorida i molt bona.
Bullim la mongeta com de costum o una mica més al dente. Escòrrer i reservar.
Passar per la paella la ceba petitona, amb un raig d'oli, i afegir els cherrys i la menta. Donar un parell de voltes, posar-hi les herbes aromàtiques, sal i -si voleu- pebre.
Muntar el plat: la mongeta a la base, els tomàquets per sobre i regar tot el plat amb un fil d'oli.
Bon profit i sana cuina.
Bullim la mongeta com de costum o una mica més al dente. Escòrrer i reservar.
Passar per la paella la ceba petitona, amb un raig d'oli, i afegir els cherrys i la menta. Donar un parell de voltes, posar-hi les herbes aromàtiques, sal i -si voleu- pebre.
Muntar el plat: la mongeta a la base, els tomàquets per sobre i regar tot el plat amb un fil d'oli.
Bon profit i sana cuina.
Sardines de llauna amb amanida de verdures
Ingredients
- Patata
- Mongeta tendra
- Pastanaga
- Pebrot vermell
- Escarola
- Sardines amb oli, de llauna
- Sal
- Oli d’oliva
Tallem a daus no massa grossos la patata, la mongeta tendra i la
pastanaga, les bullim amb un polsim de sal al aigua, cadascuna per separat i
les reservem també per separat fins que les tinguem fredes.
Tallem a daus també el pebrot vermell, espolsem amb una mica de
sal i amanim amb un raig d’oli. Reservem
Netegem i tallem petita l’escarola l’amanim amb sal i oli. Reservem
Traiem les sardines de la seva llauna perquè se’ns escorrin una
mica del seu oli.
Per emplatar, posarem primer la patata, segon la mongeta tendra,
tercer la pastanaga, quart el pebrot vermell, al damunt l’escarola i a sobre
les sardines, acabem amb un raig d’oli.
Una plat de pasta molt fàcil i ràpid de preparar, sabròs i lleuger. Complementa amb amanida verda i s'obtindrà un dinar complert, sa i nutritiu.
Ingredients
Nius de pasta amb gambes
Una plat de pasta molt fàcil i ràpid de preparar, sabròs i lleuger. Complementa amb amanida verda i s'obtindrà un dinar complert, sa i nutritiu.
Ingredients
- 300 g de nius de pasta
- 200 g de palets de cranc
- 100 g de gambes pelades
- 2 ous durs
- 1 dent d'all
- 6 cullerades d'oli d'oliva Verge
- sal
Preparació:
Bullir la pasta amb sal 5 minuts. Pasar-la per aigua freda i escurrir-la. Col·locar-la en un recipient que després anem a servir, amb unes gotes d'oli d'oliva i la dent d'all trinxat.
Col·locar els palets de cranc trosejats i les gambes cuites.
Peix comestible
Ingredients
- Paté i formatge philadèlphia
- Una llesca de pa bimbo
- Ilives negres i verdes
- Llenties
- Pètals de roses comestibles.
Preparació
Tallar el pa bimbo en forma de peix
Opcional: untar el pa amb paté o philadèlphia
Decorar-ho amb la resta d'ingredients per sobre com si fóssin escates.
Galetes de mantega
Ingredients
Per a unes 25 persones
200g de mantega sense sal, a temperatura ambient
200g de sucre blanc fi
1 ou
400 g de farina
Sabors opcionals
Galetes de vainilla: afegir-hi extracte de vainilla
Galetes de llimona: afegir-hi ectracte de llimona
Galetes de naronja: afegir-hi extracte de taronja
Galetes de xocolata: reemplaçar 50 g de farina per 50 g de xocolata en pols
Preparació
En un bol, batre la mantega, el sucre i el sabor escollit amb l'ajut d'un batedor elèctric, fins obtenir una mescla cremosa. No s'ha de batre massa o les galetes s'estendran massa al forn.
Barregeu-hi l'ou batut, i aneu afegint la farina amb el batedor a baixa velocitat fins formar una massa.
Formeu una pilota amb la massa i emboliqueu-la amb fil transparent.
Deixeu-ho refredar a la nevera una hora aproximadament.
Poseu la massa sobre una superfície enfarinada i amasseu-la una mica. Amb un corró, esteneu-la fins obtenir un gruix d'uns 5 mm.
Feu servir un tallador de galetes per tallar les formes que vulgueu per a les vostres galetes.
Poseu les vostres galetes en una safata pel forn coberta amb paper de fornejar.
Fornegeu durant 8-12 minuts a 180 graus, o fins que els costats estiguin daurats.
Deixeu refredar sobre una reixeta, i quan estiguin fredes, es poden decorar amb royal icing blanc, o royal icing acolorit amb colorant alimentari, veureu que és molt divertit, i el resultat és molt sorprenent.
Galetes decorades de Nadal / decorated Chiristmas cookies
Totes les galetes porten un forat per passar-hi un cordó i fer-les servir com a decoració de Nadal.
All the cookies have got a little hole to use the cookies as Christmas decorations.
Encara que si vull decorar casa meva amb galetes,
n'hauré de fer més perquè els meus nens són terribles i no n'han deixat cap de
sencera!!!
Although, if I want to decorate the house with Christmas cookies, I will have to bake some more because my children are so terrible that ate them all!!
Although, if I want to decorate the house with Christmas cookies, I will have to bake some more because my children are so terrible that ate them all!!
Amb aquest trineu Santa Claus podrà arribar ben
ràpidament a casa dels nens que li hagin escrit una carta :)
With this sleigh Santa Claus will be able to arrive very quickly to all the children's houses :)
With this sleigh Santa Claus will be able to arrive very quickly to all the children's houses :)
Però com que el Pare Noel no para mai a casa nostra, ens haurem de conformar amb aquests dolços i esperar a que els Reis Mags vulguin fer-nos una visita.
But, as Santa never stops at our place, we will have to wait for the Three Wise Men to come and visit us. Meanwhile have to wait for the Three sweet treats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario